De maïsoogst in Wanroij in volle gang.
Volledig scherm
PREMIUM
De maïsoogst in Wanroij in volle gang. © Ed van Alem

Natte zomer: boeren kunnen maïs niet op tijd van het land halen

LAND VAN CUIJK - Een landelijke regeling om verplicht alle maisvelden te oogsten vóór 1 oktober, brengt boeren en loonwerkers in het Land van Cuijk en Rijk van Nijmegen momenteel in grote problemen. 

7 reacties

 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  We hebben pech dat we dit jaar een koude en natte zomer hebben waardoor de mais nog groen en niet rijp is. Zodra het meer geel is dan kan het eraf... de verwachting is dat dit rond 1 november zal zijn.
 • jan willems

  2 maanden geleden
  Het is te droog het is te nat het is ook altijd wat.
 • Willem Zuidersteen

  2 maanden geleden
  Lastige kwestie, want de regel is niet voor niets opgelegd. Het lijkt me dat waar nodig hier een redelijk uitstel mogelijk moet zijn. Ik ben wel benieuwd hoe dit in de toekomst te voorkomen, er zal immers wel vaker een nat jaar komen.
 • Peter Looyenga

  2 maanden geleden
  Dus om "de natuur te redden" worden boeren verplicht om hele onnatuurlijke dingen te doen? Geen zorgen, volgende stap: genetische manipulatie om de gewassen sneller te laten rijpen. Het moet niet gekker worden :(
 • Marcel Rijkers

  2 maanden geleden
  Hoog tijd dat er normaal met de boeren word omgegaan! De natuur gedraagt zich ieder jaar anders, maar dat heeft niets te maken met de zgn. opwarming van de aarde, de natuur laat zich niet in hokjes zetten, waarom moeten de boeren dat wel??! Hoog tijd dat het boertje pesten vanuit de politiek eens ophoud!! Deze politiek maakt iedereen doodziek!!
 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.