Geen vol uitvak bij Vitesse - NEC komende maand, de grootste supportersclubs van de Nijmegenaren boycotten de Gelderse derby.
Volledig scherm
PREMIUM
Geen vol uitvak bij Vitesse - NEC komende maand, de grootste supportersclubs van de Nijmegenaren boycotten de Gelderse derby. © Broer van den Boom

NEC-directeur begrijpt boycot Gelderse derby door supporters: ‘Goeden moeten onder kwaden lijden’

UPDATENIJMEGEN - De grootste supportersclubs van NEC gaan het uitduel met Vitesse komende maand boycotten. Zij vinden het onacceptabel dat bij de derby in Arnhem slechts 400 bezoekende fans welkom zijn. NEC-directeur Wilco van Schaik toont begrip voor dat standpunt.

7 reacties

 • ron kate

  2 maanden geleden
  Volgens mij mochten er in nijmegen zo n zelfde aantal maar aanwezig zijn bij de laatste derby. Dus niet zo piepen.
 • Ben van der Horst

  2 maanden geleden
  Prima dat ze weg blijven laat eerst maar eens zien dat er bij de volgende wedstrijd meer supporters kunnen komen Ze hadden nu de kans met 400 supporters dat te laten zien.
 • A. Busser

  2 maanden geleden
  Altijd hetzelfde excuus; "de goede moeten onder de kwade lijden", of "het is maar een klein clubje die het verpest voor een grote groep" Waarmee je dus eigenlijk zegt dat een grote groep goede wegkijken, niets doen en laten gebeuren wat een klein groepje aan het doen is... Mischien moet die grote groep goede eens nog beter worden en dat "kleine groepje" corrigeren (of aangeven) i.p.v weg te kijken. Dan hadden ze er nu niet onder te lijden gehad.
 • Jos Crijns

  2 maanden geleden
  Voor het voetbal in het algemeen is het beter als er geen uitsupporters meer meegaan naar welke wedstrijd dan ook, scheelt een hoop problemen en veel geld in verband met minder inzet politie. Zeker bij derby's zijn altijd problemen, waarom zou het dan nu ineens anders zijn.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Jarenlang lopen janken dat ze niet mogen komen. Dan mogen er nu 400 en zijn ze weer niet blij. Maar goed, anderen zullen die plekken wel opvullen en alsnog gaan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen