Stadionmanager Theo van Benthum bij resten van het ingestorte uitvak.
Volledig scherm
PREMIUM
Stadionmanager Theo van Benthum bij resten van het ingestorte uitvak. © Bert Beelen

NEC krijgt uitstel voor renovatieplan Goffert na instorten uitvak; heeft staat stadion gevolgen voor terugkoopprijs?

UPDATENIJMEGEN - Hoeveel zitplaatsen krijgt de Goffert? Worden de tribunes doorgetrokken naar het veld? Komen er woningen en winkels rond het stadion? Die vragen blijven voorlopig onbeantwoord nu NEC van de gemeente Nijmegen uitstel heeft gekregen voor het indienen van een renovatieplan voor haar thuishaven.

12 reacties

 • Eelco de Boer

  1 jaar geleden
  Ik betwijfel of Nec serieus een andere optie heeft dan de Goffert blijven huren of tegen de afgesproken prijs te kopen. Het lukt ze al niet om voor een paar wedstrijden elders een stadion te huren, laat staan als dat definitief wordt. Het geld voor een gloednieuw stadion hebben ze niet en elders zijn ze niet welkom.
 • Dev Smaling

  1 jaar geleden
  Dat klopt ook. NEC is verantwoordelijk voor onderhoud en gebreken en zal daar als huurder voor opdraaien. Daarom zijn ze het stadion nu op eigen kosten aan het verstevigen. Dat de gemeente het stadion nu wil (al dan niet op verzoek van NEC) verkopen is een andere situatie, daar is een huurovereenkomst niet meer van toepassing. Ik betwijfel of de gemeente er zoveel winst bij heeft als NEC vertrekt van de Goffert.
 • Rob Essers

  1 jaar geleden
  In de huurovereenkomst staat: "1.4 De Goffert B.V. is volledig bekend met de staat van het Stadioncomplex en De Goffert B.V. aanvaardt het Stadioncomplex als huurder in de staat waarin het zich thans bevindt.Partijen leggen vast dat het Stationcomplex geen gebreken kent waarvoor de gemeente nu of in de toekomst verantwoordelijk of aansprakelijk zou kunnen zijn. Eventuele bestaande of toekomstige gebreken zijn volledig voor rekening en risico van De Goffert B.V. (...)"
 • Dev Smaling

  1 jaar geleden
  De gemeente had voordat ze het stadion terugkocht een bouwkundige inspectie moeten doen. Voor NEC is er ook niet echt reden om te kopen, die kunnen ook elders bouwen (hoop het persoonlijk niet maar kan natuurlijk wel). Ze moeten er samen uitkomen, is ook tijd dat gemeente haar nek een keer uitsteekt voor topsport in Nijmegen. IJshockey, turnen basketbal was allemaal nationale top en allemaal weggejaagd door gebrekkige faciliteiten in anti-topsportstad Nijmegen.
 • Rob van Kampen

  1 jaar geleden
  Door een ondeugdelijk product kan er moeilijk onderhoud worden gedaan ..punt! Meneer Essers; als jij een ondeugdelijk product koopt kan jij deze nooit 100% onderhouden. Er is M.i. Zelfs sprake van een ondeugdelijk contract met of zonder voorkennis. Jij hebt wel een hele grote hekel aan N.E. C.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen