Volledig scherm
Sverre (links) aan het werk aan de Pokéstop. © Paul Rapp

Nieuw bouwdorp Duuk start met 147 inwoners

NIJMEGEN - Aan de eerste editie van het nieuwe bouwdorp Duuk, dat deze week in Nijmegen-Dukenburg wordt gebouwd, doen 147 kinderen mee. Het is de eerste keer dat er weer een bouwdorp is in de wijk Dukenburg.

Vorig jaar kwam er na 44 jaar een einde aan voorganger Dukendam. Sonja Becks nam later samen met haar man Theo het voortouw voor een doorstart. Jeugdwerk en bewonersplatform De Zevensprong hielpen mee. De activiteiten zijn op het terrein van De Lindenberg in Aldenhof.

Mooiste hut
Wie de mooiste hut van Duuk heeft gebouwd? Liz (7) hoeft er niet lang over na te denken: „Ik", roept ze uit. Samen met Sem en Evy heeft ze haar hut aangekleed met een prinsessenkleed. Behalve de prinsessenhut is er door Sverre en zijn vriendjes en vriendinnetjes ook een heuse Pokéstop gebouwd. „We spelen allemaal Pokémon."

Lees het hele verhaal over het nieuwe bouwdorp in De Gelderlander van woensdag 24 augustus, editie Nijmegen of in de online krant.

  1. 'Geef oeroude eik mooie plek'

    'Geef oeroude eik mooie plek'

    NIJMEGEN - Bij de aanleg van de Spiegelwaal bij Lent zijn enkele jaren geleden de karkassen  van enkele stokoude eikenbomen opgegraven. Onderzoek wees uit dat die resten meer dan 8000 jaar oud zijn. Eerder zijn zulke bomen ook gevonden bij de Millingerwaard. Die kregen daar een monumentale plek in de uiterwaarden. Bij Lent ligt het zwarte karkas nog steeds 'achteloos in het gras'. De Stadspartij DNF vindt dat deze oeroude eik een mooiere plek verdient, bijvoorbeeld bij de Bastei aan de Waalkade. Fractieleider Wendy Grutters vindt dat  de gemeente snel voor een verplaatsing moet zorgen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.