Volledig scherm
Het nieuwe college: vlnr Sylvia Fleuren, Irma van de Scheur, Nelson Verheul en Annelies Visser. © Theo Peeters

Nieuw college Berg en Dal kost 40 mille per jaar meer

GROESBEEK -  Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal gaat 40 mille per jaar meer kosten dan het vorige. Dat komt omdat de vier wethouders samen voor 3,8 fte op de payroll staan: bij de vorige vier wethouders was dat 3,4 fte. Een verschil van 0,4 fte, ofwel 40 mille op jaarbasis.

Voor dit jaar - ze worden op 17 mei gekozen, dus het betreft geen heel jaar - gaat het over een bedrag van 25 mille.  

De wethouders Sylvia Fleuren (CDA) en Nelson Verheul (GroenLinks) gaan fulltime aan de slag.  Hun collega's Annelies Visser (Polderbreed) en Irma van de Scheur (Groesbeekse Volks Partij) ieder voor 90 procent. 

In het demissionaire college - bestaande uit Sjaak Thijssen (GVP), Sylvia Fleuren (CDA), Erik Weijers (VOLG) en Alex ten Westeneind (GJS) - staan de wethouders ieder voor 85 procent  te boek. Berg en Dal mag van de wet maximaal 6 wethouders (5,5 fte) hebben.

Meer uren

Gekozen is voor fulltime of nagenoeg fulltime dienstverband, aldus de gemeente, omdat in de afgelopen periode gebleken is dat een wethouder veel meer uren maakt dan 36 uur per week. 'Door de hogere tijdsbestedingsnorm toe te passen, komen werk en betaling meer met elkaar in evenwicht'.

De vier nieuwe wethouders zullen tijdens de raadsvergadering van 17 mei gekozen worden. De zittende wethouders treden dan af.  Een extern bureau (Necker van Naem) heeft de integriteit van de vier nieuwe wethouders getoetst en in orde bevonden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.