Volledig scherm
De Action aan de Graafseweg in Nijmegen. © Bert Beelen

Nieuw onderzoek naar overlast illegale Action

NIJMEGEN -  Er komt een nieuw onderzoek naar de geluidsoverlast van de Action aan de Graafseweg in Nijmegen. De populaire discounter zit er al vier jaar illegaal, want in strijd met het bestemmingsplan. Bewoners boven de winkel klagen, maar de winkel hoeft van hen niet weg. 

De gemeente wil het bestemmingsplan aanpassen en is nog aan de slag met de bezwaren hiertegen. De bewoners van de 23 koopappartementen boven de winkel klagen over geluidsoverlast van vrachtwagens die 's ochtends vroeg de Action bevoorraden. Ook is er veel meer verkeer voor hun deur en het is een komen en gaan van klanten.

Er zijn twee hoorzittingen geweest, aldus een woordvoerster van de gemeente. Bezwaarmakers hebben toen aangegeven dat ze veel geluidsoverlast bleven ondervinden.

Metingen

Om partijen bij elkaar te krijgen, heeft de gemeente voorgesteld om een aanvullend geluidsonderzoek te laten doen zodat duidelijk wordt hoe het precies zit met geluid. In overleg met het onderzoeksbureau wordt een moment gekozen om de geluidsmetingen te doen. Als het geluidsrapport er ligt, kunnen bezwaarmakers hierop weer reageren.

Het kan nog wel even duren voordat het onderzoek klaar is, aldus de woordvoerster.

Het vertrek van de Action is niet de inzet van de bewoners, lieten ze eerder weten. 'We hebben geen belang bij leegstand van de winkel, we willen dat er een einde komt aan de overlast', aldus een woordvoerder van de bewoners.  Voor de komst van Action in 2013, was Wals Wonen in het grote winkelpand gevestigd, een rustige meubelzaak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Patiënte klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    ZWOLLE/NIJMEGEN – De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.