Volledig scherm
Trainer Remko Bicentini op de eerste training van het VoetbalPlus-team met een van de spelers. © Theo Peeters

Nieuw team in Malden: acht spelers, vier trainers

MALDEN - Kinderen die niet in een standaardelftal passen kunnen nu toch voetballen in Malden: Juliana'31 heeft een VoetbalPlus-team. Dinsdagavond was de eerste training.

Juliana'31 wilde al langer een team opzetten voor mensen met een beperking, zegt voorzitter Martien te Riele. De vraag was alleen: hoe doe je dat? Ineens waren daar de ouders van Sjors (11), die er met andere ouders voor hebben gezorgd dat er voldoende spelers zijn.

Bondscoach

Het VoetbalPlus-team van Juliana'31 bestaat uit acht spelers en vier trainers. De spelers komen uit Malden (4), Nijmegen (2) en Groesbeek (2). Als ze wilden voetballen, moesten ze tot gisteren het dorp uit. Naar SC Woezik in Wijchen bijvoorbeeld. Nu kunnen ze in Malden voetballen. Dichtbij huis.

Ook al is acht spelers weinig voor een team, de trainingen gaan dit seizoen gewoon door. Trainer Remko Bicentini van het eerste elftal (en bondscoach van Curaçao) verzorgt de trainingen met twee spelers van Dames 2 en een docente.

Aanmelden kan via voetbalplusjuliana@hotmail.com.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.