Volledig scherm
De politie startte direct een onderzoek naar de woningoverval in Malden op 3 november 2017. © Margriet Verschoor

Nieuwe aanwijzingen woningoverval Malden

MALDEN - De politie geeft vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht details vrij over de woningoverval in Malden op 3 november vorig jaar. 

Bij de overval werd de 74-jarige bewoonster bedreigd door twee mannen met een vuurwapen. Ze dreigden haar te doden als ze geen geld zou geven. Uiteindelijk werd de zwarte Mercedes van het slachtoffer meegenomen. 

Rugzak

Een dag later vond de politie in een tuin in de buurt een rugzak die volgens woordvoerder Jan Thijs van Hemmen herleid kon worden naar de overvaller. Er stond zelfs een naam op. Die wordt vanavond bekendgemaakt, aangezien de dader nog vrij rond loopt.

,,We hopen dat de kijkers de rugzak herkennen en misschien ook de naam die er op staat", aldus Van Hemmen. Ook toont de politie foto's van de buit, geeft details over de overval en vertelt wat er mis ging bij de overval.

Aanhouding

Op zaterdag 7 november hield de politie wel een 20-jarige verdachte aan in Nijmegen bij de parkeergarage aan de Fenikshof. ,,Daar is de gestolen Mercedes toen teruggevonden. Maar we vermoeden dat deze verdachte niet bij de woningoverval zelf was betrokken.’’

Ook Hart van Nederland besteedt vanavond aandacht aan de woningoverval in Malden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.