Volledig scherm
VUUR met frontvrouw Anneke van Giersbergen. © PR

Nieuwe band Anneke van Giersbergen naar FortaRock, line-up compleet

NIJMEGEN - Anneke van Giersbergen, de ongekroonde koningin van de Nederlandse metalscene, komt naar FortaRock met haar nieuwe band VUUR. Andere namen die zijn toegevoegd aan de line-up zijn DragonForce, TÝR, Suffocation, Betraying The Martyrs en For I Am King.

Van Giersbergen trok wereldwijd jarenlang volle zalen met de metalband The Gathering uit Oss.

Het programma van FortaRock is nu compleet. Het festival is op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni in het Nijmeegse Goffertpark. 

Eerder waren Nightwish, Parkway Drive, Opeth, Arch Enemy, Body Count feat. Ice-T, Kreator, Meshuggah, Satyricon, Alestrom, Baroness, Avatar, Death Angel, Watain, Thy Art Is Murder, Igorrr, DOOL, Mantar en Death Alley al aangekondigd. 

De organisatie heeft wat verschuivingen moeten doorvoeren in het programma. Vanwege verplichtingen op andere buitenlandse festivals zijn de shows van Mantar en Thy Art is Murder verplaatst van vrijdag naar zaterdag. Het optreden van Kreator is van zaterdag naar vrijdag verhuisd. Fans krijgen de mogelijkheid hun ticket te wijzigen. 

Volledig scherm
DragonForce © PR
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.