Down the Rabbit Hole 2018
Volledig scherm
Down the Rabbit Hole 2018 © ANP

Nieuwe namen Down the Rabbit Hole: Sam Fender en Hot Chip naar Ewijk

EWIJK - Festival Down the Rabbit Hole heeft woensdagochtend twintig nieuwe namen bekendgemaakt. Onder anderen de Britse singer songwriter Sam Fender en synth-pop band Hot Chip verschijnen op de bühne van het driedaagse popfestival bij de Groene Heuvels nabij Ewijk.

Eerder werd al bekend dat publiekstrekkers als Disclosure, Cage the Elephant en Beck naar Down the Rabbit Hole komen. 

Bijzonder is de boeking van Sam Fender. De Brit zou vorig jaar al naar Down the Rabbit Hole komen, maar moest dat optreden op doktersadvies afzeggen. Fender scoorde het afgelopen jaar een grote hit met het nummer Hypersonic Missiles.

Lof en kritiek voor Down the Rabbit Hole

De eerste reacties op de bekendmakingen zijn wisselend: het festival wordt op social media geroemd om de brede programmering, maar krijgt dit jaar voor het eerst ook kritiek omdat een echte headliner ontbreekt. Grote namen als the Strokes en Tame Impala, die nadrukkelijk werden genoemd in het geruchtencircuit, ontbreken vooralsnog op de poster.

Het festival, dat voor de zevende keer plaatsvindt, wordt gehouden van vrijdag 3 juli tot en met zondag 5 juli. Er zijn nog kaarten te koop, laat organisator Mojo weten. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.