Vliegend hert (links), zandhagedis (rechts boven) en hazelworm (rechts onder) zijn beschermde dieren die gevaar lopen op de mtb-routes in het Rijk van Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vliegend hert (links), zandhagedis (rechts boven) en hazelworm (rechts onder) zijn beschermde dieren die gevaar lopen op de mtb-routes in het Rijk van Nijmegen. © Getty Images / Natuurmonumenten / Ravon

Nieuwe natuurtoets: Beschermde beestjes lopen gevaar op mtb-routes Rijk van Nijmegen

NIJMEGEN - Vliegend hert, hazelworm en zandhagedis lopen gevaar op de vernieuwde mountainbikeroutes in het Rijk van Nijmegen. Deze beschermde diersoorten kunnen worden doodgereden en dat is in strijd met de bepalingen uit de Wet natuurbescherming. 

17 reacties

 • Frank Peters

  1 jaar geleden
  En zo vinden we in dit land altijd wel weer een nieuwe doelgroep om te betuttelen. Als we nu ieder een stukje van de natuur gunnen kan iedereen op zijn manier genieten. Ik hou ook van fietsen in de natuur maar niet op een mountainbike. Wel begrijp ik oed dat MTB routes zijn aangelegd om zo min mogelijk de natuur te verstoren. Sowieso verstoort iedere bosbezoeker waarbij de loslopende hond topper is . Dat daar niet meer aandacht voor is snap ik niet. Leven en laten leven, gun elkaar wat mensen.
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  Het is hetzelfde als bij de windturbines. We kijken of ze niet nadelig zijn voor de beestjes. Dat ze nadelig voor mensen kunnen zijn interesseert de milieurakkers geen zier. En waarom niet? Het gaat ze om het verdienmodel.
 • J le Blanc

  1 jaar geleden
  En ja hoor, de conclusie waarvan je wist dat 'ie ging komen. Het is overduidelijk: er is een groep 'natuurbeschermers' die voortdurend zo fanatiek bezig is haar gelijk te halen, dat daarmee de belangen van alle overige natuurgebruikers compleet worden genegeerd. En deze laatste groep is m.i. véél groter dan de vaste harde kern van beroepsbezwaarmakers/ 'natuurbeschermers' die vrezen dat er mogelijk af en toe een insect sneuvelt onder een wandelschoen of fietsband.
 • Jochem Boxtel

  1 jaar geleden
  Loslopende honden, ruiters en duizenden wandelaars dien het bos niks dan goed zeker? Er liggen veeeeeeele malen meer wandelpaden dan mtb paden in het bos!
 • Ronnie Janssen

  1 jaar geleden
  Het stikt van de mountainbike routes in nederland. Ik doe het zelf ook graag. Maar waarom moeten er drie grote routes bij mekaar liggen. Je kunt gewoon je fiets aan je auto of in je auto plaatsen en op andere plaatsen biken, dan kan er makkelijk een route vanaf hier. Hier wordt snel gedacht dat het de enigste routes in de regio zijn