Volledig scherm
De nieuwe raad poseert inde hal van het gemeentehuis. © DG

Nieuwe raad: 23 keer een ‘prachtige hondenbaan’

GROESBEEK – Burgemeester Slinkman noemt het een ‘prachtige hondenbaan’. In het gemeentehuis van Berg en Dal werden gisteren 23 raadsleden, middels de eed of de belofte, geïnstalleerd om de komende vier jaar die hondenbaan weer uit te oefenen.

Veertien van hen weten waar ze aan beginnen: het zijn zittende raadsleden. 

Maar er kwamen ook negen nieuwe raadsleden in het pluche, te weten Wilm Janssen (CDA), Wim Bakker (CDA), Erik Weijers (VOLG), Ria Barber (Polderbreed, voormalig wethouder), Annelies Visser (Polderbreed), Alex ten Westeneind (GJS), Ruud Verstraaten (GVP), Lesley Albers (PvdA) en Florian Gödderz (GroenLinks). Peter Maas is niet nieuw, maar maakte eerder wel de overstap van VOLG naar GroenLinks.

Doorschuiven

Overigens kunnen er straks nog enkele raadsleden bij komen als bekend is wie de nieuwe wethouders zijn. Die schuiven door uit de raad die dan aangevuld moet worden. Naar verwachting wordt dat in de loop van volgende week bekend.

Burgemeester Slinkman constateerde dat de nieuwe gemeenteraad een ‘mix is van ervaring en vers bloed’. ,,U hoeft dit (raadslidmaatschap, ThM) niet te doen voor waardering”, aldus de eerste burger. ,,Voor veel burgers reikt de interesse in de lokale politiek niet verder dan hondenpoep of de hoogte van de belasting. Inwoners gedragen zich steeds vaker als kieskeurige consumenten die zich meteen laten horen als hen iets niet bevalt. Des te groter is mijn bewondering voor u die zich beschikbaar heeft gesteld voor het raadslidmaatschap.’’

Voor alle raadsleden was er een boeket; aansluitend werd er een glas gedronken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.