De Regenboog blijft, De Vuurvogel verhuist.
Volledig scherm
De Regenboog blijft, De Vuurvogel verhuist. © Gerard Verschooten

Nieuwe school moet slepend probleem Malden oplossen

MALDEN - De twee scholen van De Vuurvogel in Malden verhuizen naar een nieuw gebouw. Dat komt op de plek van De Toermalijn, aan de Gladiolenstraat. Het wordt een gebouw van twee bouwlagen en minstens 40 parkeerplekken. Met een beetje geluk staat het er in 2020.

1 reactie

 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Dit onzalige plan was toch al afgeserveerd? Men heeft het wel over parkeren. Maar is er überhaupt naar de verkeersafwikkeling gekeken? Krijgen we in de buurt weer rond haal- en brengtijden een verkeerschaos, zoals in de tijd van de Toermalijn? De  buurt is helemaal niet (meer) ingericht op dit verkeer. De Kroonsingel in ieder geval niet. De schoolstraat is ingericht als fietsstraat.Hoe verhoudt dit plan zich bovendien tot de houtskoolschets Hart voor Malden voor dit gebied, die al heel lang klaar ligt, maar nog steeds niet wordt uitgevoerd? 
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.