Volledig scherm
De Regenboog blijft, De Vuurvogel verhuist. © Gerard Verschooten

Nieuwe school moet slepend probleem Malden oplossen

MALDEN - De twee scholen van De Vuurvogel in Malden verhuizen naar een nieuw gebouw. Dat komt op de plek van De Toermalijn, aan de Gladiolenstraat. Het wordt een gebouw van twee bouwlagen en minstens 40 parkeerplekken. Met een beetje geluk staat het er in 2020.

Ook naar de houdbaarheid van de andere Heumense scholen wordt gekeken. Die moeten zo duurzaam mogelijk worden.

Dat is volgens burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen en de schoolbesturen Conexus en SPO Condor de beste oplossing voor een slepend probleem: de huisvesting van scholen.

Duur en inefficiënt

De Vuurvogel zit op twee locaties. Dat is relatief duur en inefficiënt. ,,Het is echt een molensteen’’, zegt directeur en bestuurder Toine Janssen van Conexus. Een school wordt betaald vanuit het idee dat een school één gebouw heeft. Twee gebouwen is voor leerlingen en personeel niet ideaal. ,,Wij hebben twee te ruime gebouwen.’’ De Vuurvogel had ooit 600 leerlingen, dat zijn er nu 316.

Het was de bedoeling dat er een brede school zou komen, de Vuurvogels met de Regenboog erbij. Maar De Regenboog haakte dit voorjaar af: die blijft in het huidige gebouw aan de Veldsingel. De vraag was: wat gebeurt er dan met De Vuurvogel, ook aan de Veldsingel en aan De Schoren?

Die verhuizen dus naar één nieuw gebouw, is het voorstel. De gemeenteraad beslist uiteindelijk. Het onderwerp staat voor 25 januari op de agenda. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.