Beeldbewerking van de nieuwe, Nijmeegse skyline met windmolens.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeldbewerking van de nieuwe, Nijmeegse skyline met windmolens. © Beeldbewerking Engie

Nieuwe skyline Nijmegen: windmolens worden hoger dan de schoorsteen van Engie

NIJMEGEN - De skyline van Nijmegen verandert vanaf komende maand. Op het terrein van Centrale Gelderland, vlak bij de sluis in Weurt, komen twee flinke windmolens. De zogeheten tiphoogte (hoogte van de wieken) bedraagt 171 meter. Ter vergelijking: de markante schoorsteen van de energiecentrale meet ‘slechts’ 150 meter en verdwijnt na de zomer uit het panorama.

22 reacties

 • Maso Sanne

  1 maand geleden
  De verantwoordelijke voor de windmolens aansprakelijk stellen voor de gezondheidsschade, net als bij de stikstof en Co2.
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Windmolens zijn uitvindingen van 25-30 jaar geleden. Toen hadden ze in Duitsland al windmolens. De techniek staat niet stil, dadelijk komen er nieuwe systemen die compacter zijn en meer energie leveren... dan moeten we al die ouderwetse windmolens weer gaan afbreken.
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Als je in de buurt van zo'n hoge windmolen woont... dan wordt je woning, bedrijf of boerderij de helft minder waard.
 • Jan van den berg

  1 maand geleden
  nieuws uit de toekomst jaar 3911 ; te veel windmolens op aarde zorgen er voor dat de aarde heel langzaam draait , de dagen en nachten worden hier door steeds langer de Gelderlander december 3911
 • Mark Pier

  1 maand geleden
  Voor de lobbyisten van kerncentrales een vraag, waar laten we het nucleaire afval? Of dumpen we het gewoon weer in zee of bij de Groningers in de grond? Of mag het in een bunker achter jullie woningen? Nee een windmolen is niet fijn in de buurt maar ( goedkope) alternatieven zijn er ( nog) niet. De Iter centrale in aanbouw biedt hoop voor de toekomst, kost ongeveer 20 Miljard euro dus goedkoper gaat de energierekening er niet van worden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.