Zo moet het zonnepark aan het Lagewald in Groesbeek eruit komen te zien. Op de achtergrond is het Duitse dorp Wyler te zien: rechts naast het zonneveld is ook Duitsland. De weg tussen de zonnepanelen door is Lagewald: die gaat beneden over in de Boersteeg richting De Horst.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo moet het zonnepark aan het Lagewald in Groesbeek eruit komen te zien. Op de achtergrond is het Duitse dorp Wyler te zien: rechts naast het zonneveld is ook Duitsland. De weg tussen de zonnepanelen door is Lagewald: die gaat beneden over in de Boersteeg richting De Horst. © TPSolar

Nieuwe start voor zonnepark Lagewald:
goed voor stroom voor 3600 huishoudens

Zeven vragen overGROESBEEK - De gemeente Berg en Dal wil een zonnepark laten aanleggen midden in de weilanden aan het Lagewald, op de grens tussen Groesbeek en Wyler.

7 reacties

 • Erwin Damhuis

  3 maanden geleden
  Idd Pedro. De grondeigenaren en TPSolar hebben vooral een financieel belang. De gemeente doet aan greenwashing, kijk eens "wij" wekken zoveel van "onze" stroombehoefte zelf op. Dikke onzin. Als de zon niet schijnt doen panelen weinig. Juist in de winter als de stroombehoefte hoog is door o.a. warmtepompen, electrische auto's doen de panelen niet veel. Dan staat er dus een kolencentrale te draaien. Windenergie idem, het waait lang niet altijd. Steek dus idd dit geld in kerncentrales minst slecht.
 • Ruud Andriessen

  3 maanden geleden
  Bij 19000 panelen en 3600 huishoudens is 5 panelen per gemiddeld huishouden niet wat onderbemeten? Vattenfall komt met een tweepersoons huishouden [landelijk gemiddeld] op 3000 Kwh .
 • Japie Lamers

  3 maanden geleden
  Daar gaan we weer, klagen, klagen en nog eens klagen. Het is ook nooit goed, nu willen ze duurzame energie opwekken en weer zijn er azijnzeikers.
 • Marijke Stoffelen

  3 maanden geleden
  Op het land van de boeren?? Veel grote boerderijen daar waarom niet op de schuren
 • josz Grootveld

  3 maanden geleden
  Er zijn daar in de buurt zoveel daken van stallen, schuren etc van boeren. Als we die boeren daarvoor belonen ipv bestraffen.....

In samenwerking met indebuurt Nijmegen