Volledig scherm
Centraal Station in Nijmegen © David van Haren

Nieuwe, tweede entree voor station Nijmegen Centraal

NIJMEGEN - Het Centraal Station in Nijmegen krijgt een nieuwe, tweede entree. Een tunnel aan de westkant, die onder het spoor door loopt. De aanleg van de tunnel gaat 11 miljoen euro kosten. De provincie Gelderland betaalt 6 miljoen, de gemeente Nijmegen 5 miljoen.

Een tweede entree aan de achterkant van het station is een lang gekoesterde wens van de gemeente Nijmegen. ,,We zijn een van de weinige grote stations in Nederland, die geen tweede volwaardige entree hebben. Alle andere stations hebben een voor- en een achteringang die redelijk ruim is’’, zegt een gemeentewoordvoerder.

UWV-kantoor

De nieuwe, tweede entree komt op de plek van het oude UWV-kantoor aan Tunnelweg, dat tegen het spoor aan ligt. Die hoek wordt opnieuw ingericht. ,,We weten nog niet hoe het eruit gaat zien. Dat wordt nog onderzocht’’, zegt de gemeentewoordvoerder. Parkeren kan nu niet in die hoek en straks evenmin. Wel komt er een strook waar automobilisten treinreizigers kunnen ophalen of afzetten. De fietsenstalling aan die kant van het station - met 1.250 fietsklemmen - wordt een bewaakte fietsenstalling met plek voor flink meer fietsen. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.