Volledig scherm
Het nieuwe restaurant Fyrley Foodbar met uitzicht op de Waal. In maart gaat het open. © DG

Nieuwe uitbater in leegstaand restaurant aan Waalkade

NIJMEGEN - Het leegstaande restaurant aan de Waalkade (voorheen restaurant Vaderland) in Nijmegen heeft een nieuwe uitbater. Shirley Chang opent hier begin maart haar tweede restaurant genaamd Fyrley Foodbar.

Het wordt een restaurant met een gevarieerde wereldkeuken uit Europa en Azië. Met allemaal tussengerechtjes in prijs variërend van 7 tot 15 euro. ,,Ik wil mensen meer laten proeven.''

Chang heeft al negen jaar het Japanse restaurant Izzi, eveneens aan de Waalkade. ,,Ik wilde een nieuwe uitdaging.’’ Ze is enthousiast over de locatie, met een mooi terras en parkeerplekken voor de deur.

Stekker

Izzi blijft, vervolgt Chang, want 'het gaat hartstikke goed'. In het pand waar ze nu Fyrley Foodbar begint, zat de afgelopen twee jaar Holy Five Beef & Lobster Bar. De Nijmeegse eigenaar Rob Adriaanse wilde van deze eetformule een landelijke restaurantketen maken zoals hij dat eerder succesvol deed met Humphrey's. In 2015 begon hij met Holy Five, eerst aan het Jansplein in Arnhem en vier maanden later aan de Waalkade in Nijmegen. Maar in september vorig jaar kondigde hij aan de stekker uit Holy Five te trekken.

In datzelfde pand zat vóór Holy Five restaurant Vaderland. De horeca-uitbaters van dit restaurant hielden het na vijf jaar voor gezien aan de Waalkade. Zij openden nieuwe eetzaken: Nibbels aan de Ganzenheuvel en vorig voorjaar kwam daar restaurant Parkzicht aan het Kelfkensbos bij. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.