Volledig scherm
Restaurant De Grut aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen. © dg

Nieuwe uitbater restaurant De Grut in Nijmegen

NIJMEGEN - De Grut aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen heeft een nieuwe eigenaar. Jillis Walraven (43) uit Nijmegen die sinds twee jaar als ober in het restaurant werkt, heeft de zaak overgenomen. Wat hij anders gaat doen? ,,Zo weinig mogelijk.’’

Walraven neemt de zaak over van Willem van de Ven die jarenlang De Grut runde. Van de Ven is niet helemaal uit beeld. 

Elke vrijdagavond is hij voorlopig in het restaurant te vinden en ook blijft hij zich ontfermen over de wijnen. Omdat-ie dat veel te leuk vindt. Bij De Grut werken dertien mensen.

Het restaurant in Nijmegen Oost is een begrip in de stad. Ooit een veredeld studentencafé maar alweer meer dan 25 jaar een restaurant. Geen menukaart  maar dagelijks andere hoofdgerechten: twee keer vis, vlees of vegetarisch. Reserveren kun je er nog steeds niet, wat betekent dat het restaurant in het weekeinde vaak al vanaf 17.30 uur volstroomt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.