Volledig scherm
Historicus Leo van Bergen gaat voor het concert in op de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. © ANP

Nijmeegs koor herdenkt einde Eerste Wereldoorlog

NIJMEGEN -  Zondag is het honderd jaar geleden dat de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog werd getekend. Het Nijmeegse koor Mnemosyne geeft daarom een herdenkingsconcert, historicus Leo van Bergen houdt daarbij de lezing ‘De gruwelijke werkelijkheid van de Eerste Wereldoorlog in dertig minuten’. 

Van Bergen is gespecialiseerd in de Eerste Wereldoorlog. Hij vertelt verder enkele verhalen uit zijn boek ‘Onder Stervenden’ en leest werk voor van oorlogsdichters als Wilfred Owen. Verder houdt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls een korte toespraak.

Volledig scherm
© Mnemosyne

Tijdens het concert ‘Seele, vergiß sie nicht’ brengt het koor Mnemosyne muziek van Sweelinck, Cornelius, Elder, Kreek, Howells, Poulenc en Wolf onder leiding van dirigent Wolfgang Lange. De muziek wordt omlijst door projecties van historische foto's uit de Eerste Wereldoorlog. 

De titel ‘Seele, vergiß sie nicht’ is afkomstig uit het Requiem van Peter Cornelius, en doet een dringende oproep de overledenen niet vergeten. 

De lezing en het concert hebben zondag vanaf 14.45 uur plaats in de Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg 96. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.