Volledig scherm
De Firma, het restaurant aan de Lage Markt in Nijmegen. © Google Maps

Nijmeegs restaurant De Firma stopt en gaat verder als wijnbar

NIJMEGEN - Horeca-ondernemer Bas Hoebink stopt met restaurant De Firma aan de Lage Markt in de Nijmeegse benedenstad. Ook stapt hij per 1 januari uit Pizza Pasta, een restaurant in Wijchen dat hij samen met een vriend is begonnen. 

Hoebink (36) die vorig jaar vader is geworden, wil meer tijd voor zijn gezin én voor zijn twee andere restaurants in Nijmegen. De horeca-ondernemer is ook eigenaar van The Black Fox aan het Kelfkensbos en de Meesterproef op het Honigcomplex. Hoebink: ,,Ik ben in mijn hoofd altijd bezig met het werk. Kan de knop moeilijk omzetten. Maar ik wil ook genoeg tijd voor mijn zoontje, ik merkte dat ik het te druk had.”

‘Toekomst bij de Meesterproef’

Daar komt bij dat hij zijn handen vol heeft aan de Meesterproef op het Honigcomplex en de nieuwe plannen op deze industriële locatie aan de Waal. Hoebink wil hier graag een hotel beginnen. ,,De dingen die ik doe wil ik graag goed doen, zowel zakelijk als privé. Dan moet je keuzes maken. De Firma was mijn eerste restaurant, maar bij de Meesterproef ligt de toekomst.”

De Firma blijft wel in de familie,  zij het onder een andere naam en andere formule. Bas Hoebink doet de zaak over aan zijn drie jaar jongere broer Pepijn die jarenlang ook chef-kok was voor de drie Nijmeegse restaurants van zijn broer. Pepijn Hoebink begint op deze locatie aan de Lage Markt een wijnbar op de begane grond en een restaurant op de eerste verdieping: Ultimo.

Quote

De dingen die ik doe wil ik graag goed doen, zowel zakelijk als privé. Dan moet je keuzes maken.

Bas Hoebink

Kleine gerechtjes om te delen

Bas Hoebink begon in 2012 met de Firma. ,,We pionierden, serveerden kleine gerechtjes om samen te delen, dat was nieuw voor Nijmegen.”  Drie jaar geleden heeft hij het restaurant nog ingrijpend verbouwd en kwam er een andere kaart met veel vegetarische gerechten. ,,,,We kregen daar positieve reacties op. Het is niet zo dat we stoppen met de Firma vanwege slechte omzetten.”

Restaurant De Firma sluit na de kerst. Begin januari opent Ultimo Restaurant & Wijnbar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.