Volledig scherm
Ambassadeur Janine van Soest, mbo-docent van het Jaar Dirk Megens (rekendocent bij ROC Nijmegen) en Anoushka Kuhnen van team Apothekersassistent (het winnende team). © Miranda Sticker

Nijmeegs ROC levert mbo-onderwijsteam van het jaar

NIJMEGEN - Het Onderwijsteam Apothekersassistent van het ROC Nijmegen is in Apeldoorn maandagavond verkozen tot onderwijsteam van het jaar. 

,,Tijd voor een feestje", zei Lotte Tunnissen (29), kort nadat ze met haar team tot de beste van tien genomineerden werd verkozen. ,,Maar niet te lang want dinsdagmorgen staan we weer voor de klas.” In totaal deden er vijftig onderwijsteams mee.

De uitreiking vond plaats tijdens de dag van het mbo in Apeldoorn. De tien genomineerde teams hadden 's morgens al de strijd met elkaar aangebonden tijdens een pitch, die Tunnissen deed samen met collega Anoeshka Kuhnen.

Maatwerk van een hecht team

,,We bestaan uit tien mensen en vormen een klein en hecht team", legt Tunnissen het succes uit. ,,Tegelijkertijd geven we les aan een diversiteit van mensen, van wie de jongste 16 en de oudste 46 jaar is. Het zijn uiteenlopende mensen van wie sommigen het op het hbo niet hebben gered, havisten, mensen van niveau 2 uit het mbo en ook mensen die uit het buitenland komen. Om die allemaal goed te bedienen is maatwerk nodig. En dat geven we.”

Edwin Verlangen was namens het bestuur van het Nijmeegse ROC in Apeldoorn. ,,We zijn erg trots", zei Verlangen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.