Volledig scherm
Vlaailand. © DG

Nijmeegse bakkerij Vlaailand is failliet, maar werknemers bakken gewoon door

NIJMEGEN -  De 23 werknemers van de failliet verklaarde bakkerij Vlaailand in Nijmegen, bakten zaterdag voor de kerstdagen gewoon verse vlaaien en taarten om hun klanten - onder meer Bakker Bart en supermarkten - niet in de steek te laten. 

Deze klanten van de failliete bakkerij  hadden namelijk al veel bestellingen gedaan. Ze zouden in ernstige verlegenheid zijn gekomen als de bakkers van Vlaailand de productie hadden gestaakt. Dus bakten ze zaterdag de vlaaien en taarten,  van zeven uur 's morgens tot vijf uur 's avonds,  in de wetenschap dat dit hun laatste werkdag bij het bedrijf zou zijn. En dat ze kort na de kerstdagen geen baan meer zullen hebben.

Respect

Dat meldt de Nijmeegse curator Erik Jansen. ‘Echt respect voor hun inzet en toewijding. Hopelijk vinden ze snel ander, fijn werk.’ Een doorstart van de bakkerij zit er niet in. Vlaailand is 27 november failliet verklaard. Erik Jansen, aangesteld als curator, zegde de 23 werknemers ontslag aan. Op 10 januari zal hun laatste dag in dienst zijn. Er komt geen doorstart van de Nijmeegse bakkerij, aldus de curator. 

Bakkerij Vlaailand, opgericht in 2000 en gevestigd aan de Holtakkerweg in Dukenburg, levert dagelijks verse vlaaien en taarten. Die leveren ze onder meer aan Supervlaai, Bakker Bart en Vlaaigilde, zo staat op de site van het bedrijf. Daarnaast produceert bakkerij Vlaailand ook ingevroren producten voor derden (onder meer kruimelvlaaien) en halffabrikaten zoal vlaaibodems met bavarois in diverse smaken. 

Volledig scherm
Taart. © ANP XTRA
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.