Volledig scherm
PREMIUM
Café Ruygh aan het Koningsplein in Nijmegen. © DG

Nijmeegse cafés huren gangmakers in om andere klanten te lokken

NIJMEGEN - Gratis bier drinken met je vrienden: het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Toch kan het sinds kort in Nijmegen. Drie cafés in de binnenstad zetten 'gangmakers' in om hun zaken vroeger op de avond goed gevuld te krijgen. Zo lokken ze weer andere mensen, een lege zaak is immers niet gezellig. 

Deze caféfiguranten zijn aangesloten bij de Gangmakerssociety. Zij komen met hun vriendengroep en krijgen één of soms zelfs meerdere gratis drankjes. Tussen de gratis rondjes door bestellen ze ook op eigen kosten. ,,En het werkt'', zegt horecaondernemer Steven Balsem van borrel- en staptent Ruygh aan het Koningsplein in Nijmegen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist
    PREMIUM
    VIDEO

    Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

    NIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.