Volledig scherm
Expositie Dito! © Flip Franssen

Nijmeegse homojongerenorganisatie Dito! viert 30-jarig bestaan

NIJMEGEN - Met een reünie en een expositie heeft de Nijmeegse homojongerenorganisatie Dito! zaterdag de 30ste verjaardag gevierd. Bij de reünie in Old Cave waren tientallen mensen aanwezig die zich hebben ingezet voor de stichting.

Dito! werd in 1985 opgericht als een afsplitsing van homo-emancipatiebeweging COC Nijmegen. In de loop der jaren is het een club geworden waarbij jeugdige homo's, lesbiennes, bi's en transgenders over hun seksualiteit kunnen praten. Verder worden er veel activiteiten georganiseerd. Zo'n 80 jongeren uit de regio Nijmegen nemen deel aan die activiteiten van Dito!.

Subsidiestop
Er werd door voorzitter Martijn Extertate kort stilgestaan bij de subsidiestop van de provincie Gelderland. Vanaf volgend jaar krijgt Dito! geen geld meer, waardoor de organisatie duizenden euro's misloopt. Extertate riep ex-Dito'ers op een klein sponsorbedrag te doneren.

Dito!-taart
Aanstaande dinsdag is er op het gemeentehuis nog een officieel momentje waarbij wordt stilgestaan bij het jubileum. Het college van burgemeester en wethouders krijgt dan een taart van Dito! aangeboden. Voorzitter Martijn Exterkate en burgemeester Hubert Bruls houden een toespraak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.