Volledig scherm
Ruim een jaar geleden begon Steven Balsem met café Ruygh aan het Koningsplein in Nijmegen. Op 1 maart is hij ook de uitbater van café op het zweefvliegveld op de grens van Nijmegen en Malden. © DG

Nijmeegse horecaman stapt in boscafé Zweef Inn

NIJMEGEN - Boscafé  Zweef Inn aan de rand van het zweefvliegveld op de grens van Malden en Nijmegen, krijgt nieuwe uitbaters. De Nijmeegse horecaman Steven Balsem neemt samen met zakenpartner Joris Kuik de horecazaak per 1 maart over.

Ze hebben grote plannen met Zweef Inn. Het moet een start en finishplek worden waar wandelaars en fietsers die vanaf hier de bossen in gaan, zegt Balsem. Voor mountainbikers komt er een fietsafspuitplek om hun tweewieler van modder te ontdoen. Het  terras wordt groter met 200 zitplaatsen en de speeltuin wordt vernieuwd. In het boscafé zal straks ook 'daghap' verkrijgbaar zijn.

Toen hij een paar maanden geleden bij een feestje was in de Zweef Inn, was hij meteen enthousiast. ,,Ik dacht: dit kan beter. Het is zo'n mooie locatie, aan de rand van het open zweefvliegveld en als je dan de zon onder ziet gaat, dat is geweldig'', zegt Balsem. De Zweef Inn is zijn tweede horecazaak. De 29-jarige Nijmegenaar opende ruim een jaar geleden Ruyg, een horecazaak op het Koningsplein in hartje Nijmegen, in een pand waar voorheen stripzaak de Moorman zat.  Ruyg is, zegt Balsem, een 'daverend succes'. 

Zweef Inn is eigenlijk een uit de voegen gegroeid clubhuis van leden van de Nijmeegse Aeroclub. De zweefvliegers hebben elders op het terrein hun kantine. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.