Nijmeegse Isadee is eerste Curvy Supermodel

Isadee Jansen heeft de eerste editie van de tv-wedstrijd Curvy Supermodel van RTL-5 gewonnen. Ze liet in de finale drie andere modellen achter zich. De Nijmeegse kreeg de voorkeur van zowel de jury als het meestemmende publiek.

Ze sleept dankzij de winst een modellencontract in de wacht.

De wedstrijd Curvy Model was speciaal gericht op modellen 'met rondingen'. De deelnemers hebben maat 40/42 in plaats van maat 34/36 van 'reguliere'modellen. 

Isadee zei eerder tegen Indebuurt Nijmegen dat ze trots is dat er eindelijk een modellenwedstrijd is voor meiden met rondingen. ,,Kijk, we zijn geen plus-size model. De meesten van ons hebben maatje 40-42. Vrij gemiddeld dus. Maar als je bijvoorbeeld online shopt bij de H&M en je ziet een leuk T-shirt dan weet je dat het meisje op de foto maat 34 heeft. Ik denk dan: maar hoe zou het staan als je maat 40 of 42 hebt? Daarom vind ik het goed dat er nu ook aandacht is voor deze groep.’’

Moeder

Haar moeder stimuleerde het  Nijmeegse model om mee te doen aan de casting voor het programma. ,,Ze zei: als ze jou niet kiezen, vreet ik een boom op.” 

Volledig scherm
Isadee Jansen uit Nijmegen heeft modellenprogramma Curvy Supermodel gewonnen. © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.