Volledig scherm
Zes varianten voor een ontwerp van een logo voor de rijschool van Linda Wilting uit Nijmegen. © Eigen foto

Nijmeegse Linda haalt bakzeil:
'Ik heb de stickers van de lesauto gehaald'

NIJMEGEN - Linda Wilting uit Nijmegen die een conflict heeft over het beeldmerk met LINDA., het tijdschrift van Linda de Mol, neemt geen risico. Ze heeft de stickers van de zijkant van haar lesauto gehaald.  Alleen het bord LINDA op het dak van de lesauto zit er nog op.

,,Want anders ben ik naamloos, rij ik in een zwarte auto.’’

De 32-jarige rijschoolhoudster moest het Linda-logo op de lesauto en website veranderen, omdat het te veel zou lijken op het woord- en beeldmerk van tijdschrift LINDA. Nijmeegse Linda kan het blad schade toebrengen door de verwarring die ontstaat, is de redenering van de uitgever. Bovendien zou de Nijmeegse rijschool te veel meeliften op de 'merkkracht en bekendheid van LINDA.', heet het.

Aanvankelijk is rijschoolhoudster Linda Wilting strijdbaar. Ze heet immers Linda. Het beeld met de ogen zijn háár ogen. En het lettertype is het standaardlettertype van het tekstverwerkingsprogramma Word, zei ze eerder. 

Rotgevoel

Maar van alle kanten krijgt ze het advies om bakzeil te halen. 'Dit ga je niet winnen'. En als ze die strijd met LINDA. wel zou winnen, zou het een kwestie van puur geluk zijn. ,,,Anderen zeggen juist dat ik door moet gaan. Maar als ik verlies, moet ik de proceskosten van de tegenpartij betalen. Dat kan best oplopen tot bedragen die ik niet kan betalen.’’

Dus neemt Linda Wilting het zekere voor het onzekere. Deze week haalde de onderneemster de stickers van de zijkanten van de lesauto, en verdween het Linda-logo van haar website. 
 

,,Een rotgevoel geeft het wel’’, zegt de Nijmeegse rijschoolhoudster. Ze heeft nieuwe logo's laten ontwerpen, een stuk of zes varianten. Die heeft ze een tijd geleden naar LINDA. gemaild. Om goedkeuring te krijgen dat een van die ontwerpen wél kan, maar ze heeft nog geen reactie. ,,Misschien is er iets misgegaan. Ik heb daarom vandaag (donderdag) nog een mail gestuurd, dat ik een antwoord wil. Ik moet de auto opnieuw laten bestickeren. Nee, ik krijg geen financiële tegemoetkoming in de kosten die ik moet maken. Dat zou wel netjes geweest zijn.’’

Een woordvoerster van 
Mood for Magazines, de uitgever van het blad LINDA.,  laat weten dat de zakelijk en de creatief directeur persoonlijk contact hebben met Nijmeegse Linda over de kwestie. ,,We gaan hier uitkomen, dit lossen we gezamenlijk op. Over een paar weken weten we wat de oplossing is.’’

Volledig scherm
Linda van autorijschool Linda heeft problemen met Linda. Nijmegen, 14-12-2017 . © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.