Verschillende xtc-pillen, stockbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Verschillende xtc-pillen, stockbeeld. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Nijmeegse politiek draait warm voor proef met legale xtc: ‘Past bij een progressieve stad als Nijmegen’

NIJMEGEN - Een meerderheid van de Nijmeegse politieke partijen staat niet onwelwillend tegenover een proef met legale xtc. Wel zetten ze vraagtekens bij de uitvoerbaarheid van een experiment met de verboden drug, zo blijkt uit een rondgang langs de partijen. 

29 reacties

 • J P

  1 maand geleden
  In mijn flop top-3 mbt Nijmeegse gemeentelijke miskleunen stond de groene speelse lijn op 1, maar deze komt met stip binnen!
 • Maso Sanne

  1 maand geleden
  Bijna alleen maar negatieve reactie maar dat maakt de linkse wappies niet uit. Het is populisme puur sang met nog meer criminaliteit en geweld tot gevolg. Staan ze daar ook persoonlijk voor?
 • A.M. BERBEN

  1 maand geleden
  Juist onlangs vroeg DPG media zich af of al die gebruikers van drugs en pillen nicht eigenlijk ook moreel mede verantwoordelijk waren voor de moordaanslagen op zowel Peter R. de Vries als eerder op advocaat Van Wiersum, ik las toen dat 93% hiermee instemde. Nu komt zich progressief noemend Nijmegen met dit waanzinnig idee, waaruit inderdaad slechts kan worden vastgesteld dat deze groep mensen volstrekt is losgeraakt van de feitelijke realiteit in dit land.
 • J. Leeuwestein

  1 maand geleden
  Nederland is er echt aan toe: op tafel dansen met een legaal pilletje. Lekker joh.
 • richy vervuurt

  1 maand geleden
  Links in Nijmegen heeft weer stemmen nodig en komt dan met deze idiote voorstellen ze worden bang voor die nieuwe partijen die stemmen van ze afpakken dus geef de studenten maar wat ze willen dan stemmen ze met die suffe kop wel weer op links.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  6

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.