Nijmeegse uitgever F&L failliet: 80 mensen op straat

NIJMEGEN - F&L Publishing Group uit Nijmegen, uitgever van meer dan vijftien tijdschriften waaronder iCreate Magazine, Koken en Genieten, Gardeners World, Alles over Geschiedenis en Chip Fotomagazine, is failliet. Tachtig mensen staan nu op straat. 

Oorzaak van het faillissement is de terugloop op de bladenmarkt, aldus curator Hans Mulder van Heijltjes Advocaten uit Nijmegen.

,,Dat speelt al jaren. Er zijn al diverse reorganisaties geweest, maar die zijn onvoldoende gebleken.'' De recente cao-afspraak over een salarisverhoging van 1,5 procent, was volgens de curator een extra last voor de Nijmeegse uitgever die voor het tweede jaar verlies maakt. Mulder hoopt een overnamekandidaat te vinden. Volgens hem is er belangstelling. Voor kerst hoopt Mulder duidelijkheid te hebben.

De eigenaren Wien Feitz en Paul Lemmens hebben vorige week zelf het faillissement aangevraagd van hun uitgeverij. Schuldeisers zijn drukkerijen, bladenverspreiders en zzp'ers. Meer dan 25 jaar geleden begonnen Feitz en Lemmens met de uitgeverij in Nijmegen.

Volledig scherm
iCreate, een van de tijdschriften van F&L Publishing Group in Nijmegen. © Eigen foto
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.