Volledig scherm
Nathalie van den Hater doet haar best voor een steen op het graf van Dwoëny van den Brink (geheel rechts) op begraafplaats Norelbos in Epe. © Vakfoto Van Der Beek

Nijmeegse zet alles op alles voor
steen op graf Dwoëny uit hattem

Nathalie van den Hater is recht in het hart geraakt door het aangrijpende verhaal van Ria Borgman uit Epe over haar met geweld omgekomen dochter Dwoëny van den Brink, zaterdag in De Stentor. 

Het is het verhaal van een machteloos staande familie die ziet hoe het misgaat in de relatie tussen Dwoëny en haar partner Loetje K. Die laatste is inmiddels opgepakt. Justitie verdenkt hem van moord of doodslag.

De Nijmeegse Nathalie van den Hater zet nu alles op alles voor een grafsteen voor Dwoëny. ‘Je wilt toch dat je kind een mooie rustplaats krijgt?’ Ze besluit gelijk in actie te komen en legt contact met Ria Borgman. Die is op haar beurt blij verrast door het spontane plan van Van den Hater om geld in te zamelen voor een grafsteen: ,,Ik ben zo blij dat Nathalie dit voor mijn dochter wil doen.’’

Geld inzamelen

Voor de Nijmeegse is de actie echter niet meer dan normaal. ,,Je wilt toch dat je kind een mooie rustplaats krijgt?’’ Ze vindt het verschrikkelijk wat er gebeurd is, zegt ze. ,,Wat het nog erger maakt ik dat Ria geen geld heeft voor een grafsteen. Ik was van plan een inzamelingsactie op te zetten om zo geld in te zamelen voor een mooie grafsteen maar ik heb ook een aantal leveranciers van grafstenen aangeschreven. Nu heeft maandagmorgen al een bedrijf uit Woerden gereageerd. Zij willen ons graag helpen. Misschien is crowdfunding nu helemaal niet meer nodig’’, vertelt Nathalie van den Hater. 

Heel blij

Ze heeft het goede nieuws inmiddels gedeeld met Ria Borgman. ,,Ze was er heel blij mee. Het is mooi om op deze manier iets te kunnen betekenen. Misschien blijft er nog een klein bedrag open staan, daar zet ik dan alsnog een crowdfundation voor op. Ik ga echt mijn best ervoor doen dat die steen er komt’’, aldus Van den Hater.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.