Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen.
Volledig scherm
Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. © ANP

Nijmegen aast niet op dorpen

NIJMEGEN - Nijmegen is er niet op uit om omliggende dorpen op te slokken.  Een herindeling waarbij gemeenten rond de stad worden samengevoegd met Nijmegen, is niet aan de orde. ,,Wat mij betreft gaan we dat niet doen.’’

21 reacties

 • Joseph

  3 jaar geleden
  Nijmegen is een groot dorp en bovendien eigenlijk Brabants. Het ziet er zo uit en men praat er zo. Een heel andere orde als stad dan bv. Den Haag of Rotterdam. Geeft niks maar een grote stad is het gewoon niet. Eerst maar eens 3x zoveel inwoners krijgen..... maar dat moet je niet willen. Nijmegen kan beter klein blijven. De dorpen er omheen redden zich prima.
 • Wally

  3 jaar geleden
  dat samen voegen van gemeentes hoeft allang niet meer kijk maar eens naar gennep en bergen ga m  niet worden en terecht ,
 • Ronald Schuurbiers

  3 jaar geleden
  Ja, ik ben voor een GROOT NIJMEGEN! Nijmegen is gewoon de grootste van Gelderland, dus de belangrijkste stad en bovendien de 10de van Nederlanden en óók de oudste! Ik vind, dat de omliggende dorpen en steden (zoals Wijchen, Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Groesbeek, Elst, Mook en Middelaar) er alléén maar voor zorgen, dat er moelijker politieke- en maatschappelijke besluiten genomen kunnen worden. Nijmegen is bovendien erg klein, kwa oppervlakte, dus gebiedsuitbreiding is méér dan welkom. Wanneer Nijmegen groter wordt, zijn we ook aantrekkelijker en belangrijker in Den Haag en andere landen.
 • Ronald Schuurbiers

  3 jaar geleden
  Tsja, onder anderen in Hatert langs de Oostkanaaldijk/Vossendijk viaducten en de zijstraten van de Couwenberghstraat, Nieuwe Dukenburgseweg, Neerbosch-Oost, tweede Wallstraat en omgeving!
 • Politiekincorrect

  3 jaar geleden
  Wat een onzin. Kostenbesparing wil ik graag aangetoond zien! Is echt flauwekul. Nu betalen dorpen al mee aan voorzieningen in stad, dat is terecht en afdoende. Punt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Staatsgreep dreigt in Armenië, premier wil niet opstappen
  Play

  Staats­greep dreigt in Armenië, premier wil niet opstappen

 2. Bol.com krijgt opeens 5 sterren van klanten
  Play

  Bol.com krijgt opeens 5 sterren van klanten

Nijmegen e.o.