Verdient een bijstandsgerechtigde stiekem bij met een handeltje op Marktplaats? Sommige Nederlandse gemeenten gebruiken nepprofielen op sociale media om dat te controleren. Ook Nijmegen zit daar bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Verdient een bijstandsgerechtigde stiekem bij met een handeltje op Marktplaats? Sommige Nederlandse gemeenten gebruiken nepprofielen op sociale media om dat te controleren. Ook Nijmegen zit daar bij. © Jeroen Nissen

Nijmegen blijft sociale media gebruiken om uitkeringsfraude op te sporen, maar waar ligt de grens?

NIJMEGEN - Nijmegen blijft sociale media gebruiken om bijvoorbeeld bijstandsfraude op te sporen. Waar precies de grens ligt wordt nog uitgewerkt, maar het lijkt erop dat de Nijmeegse politiek kan leven met de manier waarop de gemeente er nu mee omgaat.

3 reacties

  • Pedro Kantor

    2 jaar geleden
    Al die fraude bestrijding kost de gemeenschap meer dan het oplevert, en het kost ons tevens onze privacy en het maakt mensenlevens kapot. Want het gaat misschien maar om peanuts hier, een tasje boodschappen daar. Ondertussen hebben de voormalige eigenaren van het slachthuis miljoenen in hun zak gestoken en lopen lachend weg. Net als die CDA oplichter die de overheid dure mondkapjes verkocht. Keiharde straffen voor in de bijstand maar foei voor witte boorden oplichters? Is dat wat we willen?
  • Ruben Driessen

    2 jaar geleden
    Mooi toch! Genoeg te winnen. Vaak zie je verschillende fraude-constructies bij dezelfde personen terugkomen. Advies aan de gemeente: communiceer met andere diensten als je iets vermoedt!
  • C. v. Bergen

    2 jaar geleden
    Alles uit de kast halen om fraude op te sporen is een erg goed middel. Fraude kost een hoop belastinggeld niet alleen bijstandsfraude maar alles aanpakken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen