De Nijmeegse Broerstraat zaterdagmiddag. Mogelijk worden bezoekers hier binnenkort gestuurd via een slim informatiesysteem.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nijmeegse Broerstraat zaterdagmiddag. Mogelijk worden bezoekers hier binnenkort gestuurd via een slim informatiesysteem. © Eigen foto

Nijmegen gaat sensoren inzetten om drukte in stadscentrum beter te spreiden

NIJMEGEN - Nijmegen gaat technologie inzetten om binnenstadbezoekers 1,5 meter afstand te laten houden. Sensoren moeten helpen drukte over het centrum te spreiden. Hoe is nog onduidelijk. Plaatsen van grote schermen of ‘intelligent eenrichtingsverkeer’ zijn een optie.  

30 reacties

 • Chris Reezz

  3 jaar geleden
  Wat een ontzettende kinderachtige manier om als gemeente mee te doen met de anderhalve meter maatschappij. sowieso is anderhalve meter als term en regel ingevoerd om overvolle IC's tegen te gaan in uiterste noodzaak, deze noodzaak is vandaag de dag aan het afnemen. Toch zien we steeds meer dat volwassen instanties zoals bv een gemeente het blijkbaar nodig acht, er achteraf nog een schepje boven op te gooien, ik vind dit persoonlijk neerkomen op "het wantrouwen van je burgers", en ben het hier niet mee eens.
 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  en onder de mensen die in de stad werken begeven zich ook mensen die tot de kwetsbaren horen echter geen coronaverschijnselen hebben en gewoon werken. Ze moeten door de drukte. 
 • KNijmegenaar

  3 jaar geleden
  Als je toch zulke grote massa's op de been hebt en de 1,5m lastig wordt, dan moet je gewoon overschakelen naar de verplichting om mond/neusbescherming/mondkapjes te dragen, om te beginnen in alle winkels en dan ook winkelstraten. En zoals je al eerder in deze krant kon lezen n.a.v. onderzoek in VS en al eerder in Dld door onderzoeken werd aangetoond, verspreid het virus zich vooral door praten dan door hoesten, niezen, proesten of besmette oppervlakten en dan kan een kwalitatief goede stoffen mondkapje al goed zijn. En er zijn er die tot meer dan 85% van de aerosolen en druppeltjes tegenhoudt.
 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  Ik vind het bekrompen omdat er onder de kwetsbaren mensen zitten die gedurende coronacrisis gewoon werken, sommige zelfs in de frontlinie. Of dacht men dat mensen die tot die groep behoren sowieso al de hele dag thuis zitten? Ligt maar net aan de ernst van hun aandoening. Zolang men geen coronaverschijnselen heeft werkt men.
 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  Een daarvan hoorde ik zeggen dat kwetsbaren maar thuis moeten blijven, niet naar het tuincentrum of kledingwinkel mogen omdat het geen basale spullen verkoopt. Egoïstisch! 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen