Drukte in de Nijmeegse binnenstad, afgelopen weekend
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte in de Nijmeegse binnenstad, afgelopen weekend © Foto: Bert Beelen

Nijmegen kleurt donkerrood: ‘Als je niet bent gevaccineerd, ben je aan de beurt met Delta’

NIJMEGEN  - Nergens in Gelderland ging het de afgelopen dagen zo hard met de coronabesmettingen als in Nijmegen. De Waalstad tekende de afgelopen dagen ruim over de tweehonderd per dag op, gemiddeld meer dan de dagcijfers in de hele Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (18 miljoen inwoners). Wat is er aan de hand?

33 reacties

 • Pedro Kantor

  2 jaar geleden
  Mensen vergeten hoe het was om jong te zijn. Om kind te zijn, of student te zijn. En vervolgens worden het oude zeurders die constant klagen over de jeugd van tegenwoordig, maar die in hun tijd ook geen lieverdjes waren (iets met Pierson rellen?) En het helpt ook niet als er een clown in de regering zit die Hugo heet die zegt dat de jeugd kan dansen als ze Jansen op hebben. Stop met de jeugd de schuld te geven, uiteindelijk zijn het clowns Hugo en Mark die deze clusterf*** veroorzaakt hebben.
 • Frank vd Berg

  2 jaar geleden
  @Anneke, als je goede kwalitatieve informatie wil dan moet je minimaal pas zo'n test uitvoeren als er concrete klachten zijn. Anders heeft het totaal geen zin. Daarnaast moet je ook weten uit welke partij de betreffende test komt, want die wattenstaafjes zijn ook niet zo betrouwbaar.
 • pauline spliethof

  2 jaar geleden
  Jammer dat in dit artikel gesproken wordt van besmettingen terwijl het enkel gaat over positieve testresultaten. Een positieve test is geen besmetting. Wat er in je slijmvliezen blijft hangen hoeft niet in je bloed te zitten dus een test zegt eigenlijk niks. Bovendien zegt 200 positief getesten ook niks als je niet weet hoeveel er getest wordt. en daar komt bij dat er vals positieven voorkomen bij deze test en hoe minder besmettingen hoe groter de rol van die vals positieven.
 • Bas Oenstra

  2 jaar geleden
  De strekking van het bericht: Nijmegen kleurt donkerrood en als je niet bent gevaccineerd, ben je aan de beurt met delta. Nergens in Gelderland ging het de afgelopen dagen zo hard met de ‘coronabesmettingen’ als in Nijmegen, schrijven twee verslaggevers van de krant. Ze bedoelen natuurlijk positieve tests, maar dat terzijde. De stad registreerde de afgelopen dagen ruim 200 van deze positieve tests per dag. Wat blijkt? Vooral jongeren raken ‘besmet’. Er wordt meer getest en er zijn ook meer ‘bes
 • Theo Cools

  2 jaar geleden
  De Gelderlander geeft gewoon uitgebalanceerd nieuws. maar als dat niet in het straatje past van b.v. aanhangers van ene griezel Engel slaan ze digitaal op hol. Als je als zelf nadenkende mens het nog steeds afdoet als een griepje heb je de overtreffende trap van het wappiedom bereikt.