Nijmegen kreeg er in 2017 de meeste inwoners bij

NIJMEGEN - Het aantal inwoners van Nijmegen is in 2017 het meest toegenomen van alle Gelderse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Die becijferde de Nederlandse bevolkingsgroei tot 30 november van het afgelopen jaar.

8 reacties

 • H. Roberts

  4 jaar geleden
  Dat word toch ook niet ontkent. Er staat dat Nijmegen ten opzichte van Arnhem een grotere relatieve groei heeft. En in totalen de meeste. 
 • Oosterhout2014

  4 jaar geleden
  Nee het is meer een trek van platteland naar de stad. Groei in de steden, krimp aan de randen van Nederland. In de steden wordt er meer in de hoogte gebouwd dus uiteindelijk meer ruimte voor de natuur. 
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Mooi misschien kunnen ze dan ook meer huizen bouwen. Duizend huizen per jaar is een te lage ambitie. Laat dit maar een verkiezingsthema worden. 
 • Tinus

  4 jaar geleden
  Lees eerst het artikel eens goed, voor je onzin uitkraamt.
 • Oosterhout2014

  4 jaar geleden
  Nieuwe inwoners in Waalfront en waalsprong plus studenten.
 1. Een wolf is geen hond en een kalf is geen pony
  PREMIUM
  Dwarskijker

  Een wolf is geen hond en een kalf is geen pony

  De mens staat in een bijzondere verhouding tot het dier. Het ene beest interesseert hem geen moer, voor het andere stelt hij zijn leven in de waagschaal. Zitten er een paar honden gevangen tussen de hete lava op La Palma, dan worden kosten noch moeite gespaard om ze te redden. Geavanceerde drones met vangnetten worden ingezet, alles in een gedetailleerd voorbereide operatie. Als die eindelijk kan worden uitgevoerd, blijken waaghalzen de hete lavabodem al te hebben getrotseerd en zijn de honden al in veiligheid gebracht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.