Nijmegen kreeg er in 2017 de meeste inwoners bij

NIJMEGEN - Het aantal inwoners van Nijmegen is in 2017 het meest toegenomen van alle Gelderse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Die becijferde de Nederlandse bevolkingsgroei tot 30 november van het afgelopen jaar.

8 reacties

 • H. Roberts

  3 jaar geleden
  Dat word toch ook niet ontkent. Er staat dat Nijmegen ten opzichte van Arnhem een grotere relatieve groei heeft. En in totalen de meeste. 
 • Oosterhout2014

  3 jaar geleden
  Nee het is meer een trek van platteland naar de stad. Groei in de steden, krimp aan de randen van Nederland. In de steden wordt er meer in de hoogte gebouwd dus uiteindelijk meer ruimte voor de natuur. 
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Mooi misschien kunnen ze dan ook meer huizen bouwen. Duizend huizen per jaar is een te lage ambitie. Laat dit maar een verkiezingsthema worden. 
 • Tinus

  3 jaar geleden
  Lees eerst het artikel eens goed, voor je onzin uitkraamt.
 • Oosterhout2014

  3 jaar geleden
  Nieuwe inwoners in Waalfront en waalsprong plus studenten.
 1. Grensdorp Elten is in de ban van Mannschaft-uitblinker Gosens: ‘Robin is ons nooit vergeten’
  PREMIUM
  Video

  Grensdorp Elten is in de ban van Mannschaft-uitblinker Gosens: ‘Robin is ons nooit vergeten’

  ELTEN – Sinds zaterdagavond hangt de vlag uit bij amateurclub Fortuna in Elten. Trots als een aap met zeven staarten zijn ze in het Duitse grensplaatsje op hun Robin Gosens. De grote uitblinker in de met 4-2 van Portugal gewonnen EK-wedstrijd zette er, begin deze eeuw, zijn eerste stapjes op het voetbalveld. Desondanks hadden veel dorpelingen hem dit toernooi veel liever voor Oranje zien spelen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.