Volledig scherm
Het prominentenschilderij uit 1998 hangt nu in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.

Nijmegen krijgt een eigen Nachtwacht

NIJMEGEN - De stad Nijmegen krijgt een nieuw schilderij met prominente inwoners, een soort Nachtwacht. Kunstenaar Sven Hoekstra gaat komend jaar aan de slag gaat, in samenwerking met Galerie Intermedi-Art en dagblad De Gelderlander

In het voorjaar van 2019 moet er een getekend kunstwerk klaar zijn, met daarop 25 prominente Nijmegenaren.  

Tweede keer

Het is de tweede keer dat de Nijmeegse schilder Hoekstra een dergelijk prominentenschilderij maakt. Eind jaren negentig schilderde hij al een levensgroot drieluik, dat nog steeds te bewonderen is in een zijgang van de binnentuin van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Daarop prijken vele tientallen Nijmegenaren, levend en overleden, die landelijk en internationaal naam hebben gemaakt. 

Ronnie Ruijsdael en Bruls

Eerder dit jaar stond er al een poll op de website van De Gelderlander: Als er een nieuw prominentenschilderij komt, wie moet er in ieder geval op staan? Dat leverde namen op als zanger Ronnie Ruijsdael, Nijmeegse Annie, schrijver A.F.Th. van der Heijden en burgemeester Hubert Bruls.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.