Volledig scherm
PREMIUM
De bouw van De Stelt Zuid, de nieuwe boomgaardwijk in de Waalsprong, is vrijdag officieel gestart. Woningcorporatie Talis bouwt hier met aannemer de Vree en Sliepen als eerste. © William Moore

Nijmegen krijgt er 700 huurhuizen bij: ‘Meer kans voor starters’

NIJMEGEN - Zevenhonderd huurwoningen in de Waalsprong, die gaat woningcorporatie Talis de komende vijf jaar bouwen. Met de start van de bouw van twintig sociale huurwoningen in de Stelt-Zuid is hiermee vrijdag een begin gemaakt. De huizen zijn al rond de zomer klaar. 

Volledig scherm
De bouw van De Stelt Zuid, de nieuwe boomgaardwijk in de Waalsprong, is vrijdag officieel gestart. Woningcorporatie Talis bouwt hier met aannemer de Vree en Sliepen als eerste. © William Moore

Het zijn de eerste woningen in deze nieuwe boomgaardbuurt langs de dijk in Nijmegen-Noord. De huurders gaan straks samen met de bewoners van de 250 koopwoningen die in deze buurt gebouwd worden, de boomgaard onderhouden met tientallen fruit- en bloesembomen.  

De komende maanden zet Talis ook stappen voor andere nieuwbouwplannen in de Waalsprong tussen nu en 2025. ,,Wij kunnen zevenhonderd woningen bouwen, mits de grond beschikbaar is. De ambitie is flink: we verdubbelen tot 2025 het aantal woningen van ons in de Waalsprong. De Stelt-Zuid is een mooie plek om grond te hebben voor betaalbare huurwoningen”, aldus Ronald Leushuis, bestuurder van Talis.

Meer kans voor starters
Zevenhonderd woningen erbij is veel en dat doet wat op de woningmarkt, aldus Leushuis. ,,Het geeft ook starters meer kans. De vraag naar betaalbare huurwoningen is groot. Nieuwbouwwoningen zijn populair. De woonlasten zijn lager, omdat de woningen energiezuinig zijn. Bewoners maken samen een nieuwe buurt. Dit biedt kansen om woongemeenschappen te vormen of zoals hier voor het onderhouden van een boomgaard in de buurt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.