De Zevenheuvelenloop krijgt vanaf dit jaar een offroad variant. De Zevenheuvelentrail op 14 mei moet de zwaarste trail van Nederland worden. Ook krijgt het event een marathonafstand.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zevenheuvelenloop krijgt vanaf dit jaar een offroad variant. De Zevenheuvelentrail op 14 mei moet de zwaarste trail van Nederland worden. Ook krijgt het event een marathonafstand. © ANP

Nijmegen krijgt marathon én ‘zwaarste trailrun’ van Nederland: buffelen over bijna 1.000 hoogtemeters

NIJMEGEN - Nijmegen krijgt dát waar een hardloopstad van haar allure eigenlijk niet zonder kan: een marathon. Voor het eerst sinds de HAN-KAN-marathon van 2011 komt dit jaar weer een evenement met de klassieke ultra-afstand op de Nijmeegse sportagenda. 

4 reacties

 • ARNO Beyer

  4 maanden geleden
  Ah!! De Mariekeloop is niet meer om ruimte voor deze loop te maken op de agenda. Niet erg maar dat BS verhaal over de geslaagde emancipatie van vrouwelijke lopers…… Too much!
 • Paul Jacobs

  4 maanden geleden
  Vreselijk. Weer honderden 'hardlopers' die maar vinden dat alle regels niet voor hun gelden en maar raak lopen op de weg, op het fietspad, enz. En waag het niet zo iemand aan te spreken. Dan krijg je een grote bek.
 • Byron Hendriks

  4 maanden geleden
  Sport is niet meer leuk op deze manier. Massa's mensen die veel troep overal neersmijten en in tuinen hun behoefte doen, zoals elk jaar tijdens de zevenheuvelenloop, en commerciële belangen waarvoor alles moet wijken. Sporten is fijn, maar dit is nergens goed voor. We zijn doorgeschoten.
 • Tom van de Dokken

  4 maanden geleden
  Veelbelovend!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.