Volledig scherm
Beeld van de Bloemerstraat in Nijmegen. © Paul Rapp

Nijmegen krijgt z’n tweede nachtwinkel aan Bloemerstraat

NIJMEGEN - Nijmegen is binnenkort een nachtwinkel rijker. Aan de Bloemerstraat 123 opent Faruk Ekiz - die ook al een nachtwinkel aan de Hertogstraat uitbaat - zijn tweede zaak.

Ekiz kreeg deze week van het college van burgemeester en wethouders officieel toestemming een nieuwe winkel aan de Bloemer-straat te mogen openen. Wanneer de deuren daadwerkelijk opengaan, is nog niet bekend.

Moeizaam

Nachtwinkels en Nijmegen zijn vooralsnog een moeizaam huwelijk. Eind 2016 opende Wahan Karabetyan aan de Bloemerstraat ‘Eet N Drink’, de eerste nachtwinkel van Nijmegen. Na een half jaar gooide hij alweer de handdoek in de ring. 

Nijmegen staat geen alcoholverkoop na tien uur ‘s avonds toe: volgens Karabetyan een noodzaak om voort te kunnen bestaan als nachtwinkel. Een tweede nachtwinkel aan de Hertogstraat werd eind 2017 op last van de gemeente gesloten toen bleek dat hier toch stiekem ‘s nachts bier en wijn werden verkocht.

Alcoholverbod

Ekiz blies begin dit jaar de gesloten nachtwinkel aan de Hertogstraat nieuw leven in. Ook hij baalt van het verbod om na tienen alcohol te mogen verkopen. 

Deze zomer liet hij al weten bezig te zijn met een petitie om de gemeenteraad te kunnen overtuigen het nachtelijke alcoholverbod te heroverwegen: ,,Ik heb jaren bij Defensie gewerkt, hecht dus veel aan regels. Die ga ik niet overtreden. We hebben hier een mooie zaak, waar alles netjes volgens de voorschriften verloopt.” 

Het zit hem dwars dat bij de Albert Heijn To Go en Biertaxi wél na tienen alcohol wordt verkocht: ,,En als ik merk dat er gevoelsmatig iets niet klopt, wil ik het gesprek aan gaan.”

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.