Volledig scherm
Poster van demonstratie in Nijmegen © DG

Nijmegen maakt zich op voor protest
tegen woningnood en kraakverbod

NIJMEGEN - Voor het Nijmeegse station, ter hoogte van de Van Schaeck Mathonsingel, houden actievoerders zondagmiddag een demonstratie tegen het kraakverbod. Ook willen ze aandacht voor de woningnood. De actievoerders, bestaande uit krakers en andere sympathisanten, vinden dat in Nederland te hard wordt opgetreden tegen krakers.

Dat zegt een woordvoerder van de actievoerders: ,,Het aantal daklozen in Nederland is verdubbeld, terwijl er drie keer zoveel leegstand is in de steden dan tien jaar geleden. Dat is niet met elkaar te rijmen. Ieder mens heeft recht op een dak boven het hoofd.”

‘Niet alle krakers zijn hetzelfde’

Volledig scherm
flyer © DG

Ook rijzen de huurprijzen wat hem betreft de pan uit: ,,In Nijmegen betaal je voor een studentenkamer al gauw meer dan 600 euro per maand. Dat is compleet absurd. En dan heb ik het nog niets eens over de wachtlijsten voor een huurwoning.”

De woordvoerder verwacht ongeveer 1.000 aanwezigen bij de demonstratie, die om 14.00 uur begint: ,,We houden speeches en maken spandoeken. Daarmee willen we aandacht voor deze problematiek. Tegelijkertijd willen we af van het negatieve beeld van krakers dat vaak in de media ontstaat. Niet alle krakers zijn hetzelfde.”   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.