Volledig scherm
Kay, de dansende skater uit Hatert. © Theo Knoop

Nijmegen mist ernstig zieke skater Kay

NIJMEGEN - Het Nijmeegse straatbeeld is een stuk minder kleurrijk nu Kay, de dansende skater uit de wijk Hatert, erin ontbreekt. Want Kay is erg ziek. Kay is zonder meer een Bekende Nijmegenaar, een BN'er dus. Weer of geen weer, hij was op zijn skates in de Nijmeegse straten te vinden. 

Met rode mohawk of een ander strak, hip, gekleurd kapsel. Koptelefoon op, sierlijk dansend op muziek die niemand kon horen behalve hij. Onderweg tussen zijn flatje in Hatert en de binnenstad. Tot die vreselijke ziekte hem het dansen onmogelijk maakte. Inmiddels ligt hij in het ziekenhuis.

Kaartje

,,De kans dat we hem ooit nog zien skaten lijkt steeds kleiner te worden’’, schrijft Lot Blaauw, die hem goed kent, op Facebook. Haar oproep om Kay in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) een kaartje te sturen, is meer dan duizend keer gedeeld. 

De opbeurende reacties eronder aan het adres van Kay zijn hartverwarmend. 'Werd super vrolijk van hem en de geweldige moves die hij maakte'. En: 'Ik ga hem meteen een kaartje sturen, ik werd altijd weer vrolijk als ik hem langs zag komen'. Om maar een paar van de honderden reacties te noemen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.