Coffeeshops in de Vlaamsegas.
Volledig scherm
Coffeeshops in de Vlaamsegas. © de Gelderlander

Nijmegen onderzoekt verhuizing van coffeeshops uit het centrum

NIJMEGEN - Coffeeshops verplaatsen naar woonwijken in plaats van geconcentreerd in de binnenstad zoals nu het geval is. De nieuwe coalitie van GroenLinks, D66 en SP in Nijmegen gaat uitzoeken of dit een goed idee is.

119 reacties

 • Bart

  3 jaar geleden
  te makkelijk!!
 • M S

  3 jaar geleden
  U wilt aandacht bijzetten dat er meer stoffen zijn die in grote hoeveelheden een mens zijn psyche beinvloeden, zodanig dat die als drugs geclassificeerd kunnen worden. U heeft daar in gelijk.  Persoonlijk zou ik ook geen cafe in mijn straat wensen en ben ik geen voorstander van het gebruik in excessen van Caffeine en/of Alcohol. 
 • Bart

  3 jaar geleden
  Overlast van studenten hou ik ook tot diep in de nacht met twee SSHN flatten in de straat. (Om over verdere verkamering maar te zwijgen). En deze lusters gaan tot diep in de nacht door, parkeer overlast, grof vuil op straat etc etc. Dat zal met die bonkende auto's wel mee vallen bij hullie. Alleen SSHN pakken ze niet aan, maar anders hadden ze die flats ook 6 maanden kunnen/mogen sluiten. Meer overlast dan jullie van de headshop hebben gehad...
 • Tom B

  3 jaar geleden
  De berg afval die na een drukke zaterdag in het centrum achterblijft verdeel je toch ook niet over de wijken door in elke wijk maar een afvalbak leeg te gooien?? Ruim het op!! Pak de overlast aan, de rotzooi, het rondhangend tuig. Ga meer surveilleren. Deel boetes uit. Jaag ze op. Jaag ze weg. Net als ratten zal dat gespuis wegschieten bij een concretere dreiging. Maar overlast aanpakken door dit te 'spreiden'?? Dat is volstrekte waanzin en geen oplossing. De AFAC, de stadswachten, de milieupolitie, noem maar op. Overal controle op, maar dit kan alleen maar worden 'verplaatst'. Kom zeg!
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Van een wiet gebruiker kun je niet verwachten dat hij er blij mee is als de shops gesloten worden vrijdenker als eens gedacht om af te kicken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.