Nijmegen wil Museum het Valkhof kopen. Wat betreft de VVD gaat dat niet door, nu blijkt dat de gemeente met ernstige tekorten kampt.
Volledig scherm
Nijmegen wil Museum het Valkhof kopen. Wat betreft de VVD gaat dat niet door, nu blijkt dat de gemeente met ernstige tekorten kampt. © ANP XTRA

Nijmegen stevent af op een miljoenentekort: ‘Dit gaat iedereen merken’

NIJMEGEN - ‘Een mega-tegenvaller’. En: ‘Dit gaat iedereen in de stad merken’. Nijmegen moet de komende jaren waarschijnlijk veel harder bezuinigen dan verwacht. Reden: de stad krijgt miljoenen minder van het rijk. Volgens sommige raadsleden staat nu al vast dat het stadsbestuur de duimschroeven flink zal moeten aandraaien.

82 reacties

 • Jong

  3 jaar geleden
  Waarom Green Capital sponseren, een roltrap die constant defect is bij de tunnel, weer de waalkade met iets onzinnigs zoals gras even hoogwater en het is weg, het museum kopen, een lift bij het casino, het slachthuis kopen enz dat is gemeenschaps geld in de Waal smijten.Als je dat niet kan permitteren moet je het niet doen simpel.
 • Zonneschijn

  3 jaar geleden
  Museums en schouwburgen, moeten hun eigen broek maar ophouden. 
 • DaVeK

  3 jaar geleden
  Zie antwoord op Heumie van DeRijdendeZwetser.... Links praat links altijd goed en blijft hypocriet...
 • DaVeK

  3 jaar geleden
  Er worden door het (s)linkse bestuur wel meer onnodige uitgaves gedaan waardoor deze tekorten ontstaan... Niet door de overheid op landelijk niveau.. Als je al kijkt naar de fiascos van dhr. Veldhuis en mevr. Tiemens dan kun je stellen dat de gemeente onnodig geld uitgeeft aan wegversmallingen, Quackplein aanpassingen,  21 miljoen ineens over maken, Green Capital en een tijdelijk houten huisje van 7 ton op het kelfkensplein.... Een misvormt te plaatsen beeld op de Waalkade en ga zo maar door...
 • DaVeK

  3 jaar geleden
  Nee hoor, incompetente mensen in het bedrijfsleven worden ook ontslagen. Waarom dus hier ook niet?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.