Volledig scherm
SRON-medewerkers voeren een test uit. FOTO SRON

Nijmegen valt af als locatie voor ruimtevaartinstituut SRON

NIJMEGEN - De Radboud Universiteit is niet geselecteerd als locatie voor het landelijke instituut voor ruimteonderzoek SRON. Dat heeft de universiteit dinsdagmiddag bekend gemaakt.

De Nijmeegse universiteit had zich samen met universiteit in Eindhoven (TU/e) kandidaat gesteld om het instituut te huisvesten. De meeste werknemers van het instituut zouden in Nijmegen gaan werken en enkele specialisten die voor hun onderzoek afhankelijk zijn van specifieke apparatuur van de TU/e zouden naar Eindhoven gaan.

Samenwerking

Rector magnificus Han van Krieken vindt het jammer dat SRON niet naar Nijmegen komt, maar is blij dat de banden met de Eindhovense universiteit zijn aangehaald de afgelopen maanden. ‘Dat biedt mogelijkheden voor samenwerking op het terrein van onderwijs en onderzoek’, meent hij.

Er hadden zich vier universiteiten of combinaties van universiteiten kandidaat gesteld als vestigingslocatie voor SRON. Daarvan zijn er nu nog twee over. Naar verwachting wordt in het nieuwe jaar bekend gemaakt waar SRON naartoe gaat. De beslissing daarover wordt genomen door het Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.