Volledig scherm
Horeca in de Molenstraat in Nijmegen. Foto: DG

Nijmegen wederom goedkoopste terrasstad

NIJMEGEN - Voor de 5e keer op rij is Nijmegen de goedkoopste terrasstad van Nederland. Zo blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies.

De gemiddelde prijs voor een rondje (2 koffie, 2 fris, 2 bier, en 2 rosé) op de Nijmeegse terrassen is 18,77 euro.

Vergelijkbaar
Nijmegen was vorig jaar ook de goedkoopste en behoudt dus haar titel. Uit het onderzoek blijkt ook dat de terrasprijzen gemiddeld met 2,4 procent gestegen zijn, waarmee de prijsstijging lager is dan de inflatie van afgelopen jaar (2,5 procent).

Goedkoopste rondjes
Na Nijmegen zijn de goedkoopste rondjes te krijgen op de terrassen in Eindhoven (19,29 euro), Breda (19,56 euro), Dordrecht (19,84 euro) en Arnhem (19,90 euro).

Duurste steden
Haarlem is dit jaar de duurste terrasstad, gevolgd respectievelijk​ door ’s-Hertogenbosch, Den Haag en Amsterdam en Rotterdam. In Nijmegen is een rondje gemiddeld 3,32 euro goedkoper dan in Haarlem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.