Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Nijmegenaar laat huis vol gas lopen en dreigt met aansteker

NIJMEGEN - Een 24-jarige Nijmegenaar is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij dreigde brand te stichten in een huis aan het Knollenpad. Hij had het huis vol laten lopen met gas en dreigde tegenover agenten met een aansteker en een mes.

De politie was juist op zoek naar de man omdat hij als vermist was opgegeven. Bij het huis troffen ze hem aan en gingen met hem in gesprek. 

De Nijmegenaar werkte niet mee en kort daarna roken de agenten gas. De man zwaaide toen met een aansteker en een mes. Vanwege explosiegevaar hebben de hulpdiensten daarop meteen omwonenden geëvacueerd. Even later wisten agenten de man te overmeesteren en aan te houden.  

Gas

Nadat de man was meegenomen, zijn de brandweer en netbeheerder Liander het huis binnen gegaan. Zij voerden metingen uit en sloten het gas af. De omwonenden konden dezelfde middag weer hun huizen in. 

De Nijmegenaar is ingesloten op het politiebureau. Hij zit in elk geval tot dinsdag vast. Dan wordt hij voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.