NijmegenAnders! is te laat en moet nu als ‘lijst zonder naam’ op stembiljet verkiezingen gemeenteraad

DEN HAAG/NIJMEGEN - De Nijmeegse politieke partij NijmegenAnders! mag niet onder die naam meedoen aan de Nijmeegse gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. De partijleden waren te laat met het inleveren van alle benodigde papieren en kan nu alleen als lijst zonder naam deelnemen.

13 reacties

 • Eelco de Boer

  20 uur geleden
  @B Steenbergen. Je hebt blijkbaar teveel vertrouwen in de kiezer. Als de kiezer wijs genoeg zou zijn om te bepalen wie er in de tweede kamer zou moeten, zouden er geen one-issue-partijen zijn zoals de boerenpartij, de partij voor de diertjes, de ouderenpartij, de Erdogan-partij en de anti-zwarte-piet-partij. Begin met een drempel van 5 zetels en de formatie wordt ineens ook een stuk eenvoudiger.
 • Theo Cools

  2 dagen geleden
  Pedro heeft kennelijk zijn kaarten op Baudet gezet. Die voelt het gesundes volksempfinden zo goed aan. Heeft ook zo,n frisse jongeren afdeling.
 • Winston Arntz

  2 dagen geleden
  Je zou bijna denken dat de "speerpunten" van dit clubje (partij is het dus nog helemaal niet eens) bijna letterlijk genomen moeten worden als her gericht wordt. @pedro kantor; je praat over het volk. Welk volk? Nijmegen is m.i. prima bezig en we stemmen netjes voor deze samenstelling. Zo werkt democratie. Dat het jou niet zint, dat kan. Maar het volk? Valt best mee, of tegen in jouw geval vermoed ik.
 • Hans Jacobs

  2 dagen geleden
  Die Donders heeft het nu zo ongeveer bij iedere partij geprobeerd, komt nergens zijn afspraken na en is overal te laat, woont hij überhaupt wel in Nijmegen en niet in Gennep?
 • A.M. BERBEN

  3 dagen geleden
  @ B Steenbergen: Een kiesdrempel maakt het in de praktijk wel degelijk een heel stuk lastiger om ook maar weer een eigen partij te beginnen, dus dat middel werkt wel degelijk. Overigens ben ik het helemaal eens met Gert Vermeulen, R. Barlaeus en Byron Hendriks. @ Pedro Kantor: Wanneer zou kloppen wat u schrijft dan zouden wij hier al lang niet meer die relatief grote partijen hebben die er nu nog steeds wel zijn, dus dat klopt niet wat u schrijft net zo als uw aanname trouwens.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.