Volledig scherm
Nijmeegese Lonne Raijmakers (14) met haar winnend ontwerp. Foto Bert Beelen © Bert Beelen

Nimco maakt uniek paar schoenen naar ontwerp van 14-jarige Lonne

BERG EN DAL - Papier-maché, takjes, watten, een bloem, kartonnen vogeltjes en lieveheersbeestjes. Lonne Raijmakers (14) uit Nijmegen, leerling van het Montessori College, creëerde er een ontwerp voor de Mooiste Schoen mee.

 Ze won daarmee de wedstrijd van Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen, die eerder een expositie over de Nijmeegse schoenindustrie samenstelde.
Schoenfabrikant Nimco, (Nimweegse Combinatie, thans gezeteld in Berg en Dal) maakte naar het ontwerp van Lonne een écht paar schoenen. En zo mocht Lonne een uniek paar zelfontworpen stappers in ontvangst nemen, in haar eigen maat. 

,,Het is meer kunst. We vinden er thuis wel een mooi plekje voor!''  Een jury, onder leiding van schoenontwerper Jan Jansen, wees de creatie van Raijmakers uit 90 ontwerpen aan als de mooiste.  Raijmakers wil later 'misschien wel designer worden, maar dan van kleding'.

Volledig scherm
De schoenen, met watten en een bloem. Foto Bert Beelen © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.