Volledig scherm
Rector Joan Janssens (links) en Toni Versluijs van NXP ondertekenen samenwerkingsconvenant. © Canisius College

NXP leert leerlingen Canisius College alles over computational thinking

NIJMEGEN - NXP gaat het Canisius College helpen om de leerlingen nog enthousiaster te krijgen over ICT en alles wat daarmee te maken heeft. De Nijmeegse chipfabrikant en de middelbare school hebben gisteren een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor drie jaar.

Er zijn volgens het Canisius College nauwelijks nog vakgebieden te bedenken waarin ICT geen rol speelt, zelfs de thermostaat hoger en lager zetten kan al met een applicatie op je smartphone en drones bezorgen al pakketjes. 

Leren programmeren

Om nog beter aan te sluiten bij de arbeidsmarkt van de toekomst wil de school meer doen met computational thinking. Chipfabrikant NXP wil het Canisius College daar graag bij helpen. Computational thinking is een probleem zo formuleren dat computers de oplossing kunnen vinden. Leerlingen gaan dit oefenen met de Micro:bit van NXP; een microcomputer die met vijf programmeertalen kan worden geprogrammeerd. 

Dat is een ideale computer om de basisbeginselen mee te leren, aldus het Canisius College, die Micro:bits in bruikleen krijgt van NXP. Computational thinking zal worden onderwezen in een extra lesgroep waarvoor leerlingen die het leuk lijkt en die affiniteit hebben met technologie zich voor kunnen inschrijven. 

Cool

Rector Joan Janssens noemt de samenwerking met NXP een mooi voorbeeld van betekenisvol leren. ,,Niet alleen worden onze leerlingen geschoold in computational thinking, we gaan via dit project ook meedoen aan de Green Capital Challenges die in Nijmegen gehouden worden omdat de stad dit jaar European Green Capital is. Onze leerlingen kunnen met de opgedane kennis technische oplossingen bedenken voor water- en energievraagstukken. Bedrijven en maatschappelijke organisaties daarmee helpen. Hoe cool is dat?’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.