Volledig scherm
Oeps!-sticker op vuilniszakken in de Lange Hezelstraat die op verkeerde plek staan © DG

‘Oeps!’-sticker nu ook op verkeerd geplaatste zak in Nijmeegse binnenstad

NIJMEGEN - ‘Oeps! ik sta op de verkeerde plek - ik hoor in de ondergrondse restafvalcontainer!’ Het is een nieuwe stickeractie van de gemeente Nijmegen en reinigingsbedrijf Dar. 

De opvallende gele ‘Oeps!’-stickers werden vorige week geplakt op de vele huisvuilzakken in de Lange Hezelstraat die bij een boom of een afvalbak zijn gezet. In elk geval een plek waar ze niet mogen staan. 

In het stadscentrum zijn ondergrondse vuilniscontainers gekomen en  dáár horen de huisvuilzakken in thuis. Maar ook bij die nieuwe ondergrondse containers worden nog te veel vuilniszakken ernaast geplaatst.

60 procent minder meldingen

De sticker-actie is bedoeld om bewoners er op een vriendelijke manier op te wijzen dat de huisvuilzak in de container moet. Dat heeft effect, zegt de gemeente Nijmegen. 

De ‘Oeps!’-stickers zijn in september voor het eerst gebruikt in een paar straten in de wijken Bottendaal en Altrade. Het resultaat een maand later: zo’n 60 procent minder meldingen van huisvuilzakken op straat en er stonden minder grijze zakken, aldus de gemeente. 

Of het effect blijft, is de vraag. Maar de gemeente is blij met dit resultaat. 

Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.